Hoofdpagina

Uit GenWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op GenWiki!

GenWiki is een project van de Duitse Verein für Computergenealogie. Het biedt een plaats aan genealogen om hun kennis en ervaring met anderen te delen. De nederlandstalige versie is speciaal opgezet om Nederlandse genealogen handreikingen te kunnen bieden bij onderzoek in Duitsland en voormalige Duitse gebieden. U kunt ook dit project met uw kennis verrijken: onder Meehelpen vindt u informatie over hoe u zelf uw kennis aan GenWiki kunt toevoegen.

Als u vrij weinig ervaring heeft met genealogisch onderzoek in Duitsland, is het aan te bevelen om eerst een kijkje te nemen bij het Stappenplan. Dit biedt een aantal aanwijzingen die u kunt volgen om meer informatie hierover te vergaren. Van hieruit wordt u doorverwezen naar meer gespecialiseerde pagina's voor nadere informatie. Het stappenplan beschrijft tevens een aantal zaken waarmee u rekening moet houden voor onderzoek bij onze oosterburen.

DigiBib

Lexica

Regionaal onderzoek

Bij DigiBib vindt u voornamelijk oude boeken over genealogie en plaatselijke geschiedenis. De beschikbare boeken zijn in de meeste gevallen rechtenvrij, en momenteel zijn deze boeken niet of nauwelijks verkrijgbaar.

meer ... (Duitse versie)

Bij Lexica vindt u lijsten van veelgebruikte woorden, afkortingen en encyclopedische informatie.

meer...

Artikelen in deze categorie leveren belangrijke informatie voor genealogisch onderzoek, met betrekking op lokale en regionale bijzonderheden.

meer...

Basiskennis

Computergenealogie

Databanken

Veelgestelde vragen over genealogie in Duitsland, worden in dit onderdeel beantwoord. Als u voor het eerst naar informatie in Duitsland zoekt, bent u hier aan het goede adres.

meer...

De mogelijkheden van computers en het internet kunnen ook worden ingezet bij het bedrijven van genealogie in Duitsland. Hier wordt een aantal hulpmiddelen gegeven.

meer...

Databanken bieden informatie in gestructureerde vorm. De verschillende projecten van de Compgen-vereniging worden hier geïntroduceerd.

meer...

Genealogische verenigingen

Praktische hulp

Geselecteerde artikelen

Veel genealogische verenigingen stellen zich voor op de website van Compgen en nemen actief deel aan de projecten.

meer...

Hier worden praktische aanwijzignen en tips aangeboden, zoals standaardbrieven voor het aanschrijven van instituten, vertaalhulpmiddelen, enz.

meer...

Onze geselecteerde artikelen komen, die een goede indruk geven hoe veelzijdig en uitgebreid de informatie kan zijn, die in GenWiki beschikbaar worden gesteld.

meer...

Persoonlijke instellingen